Hoe de irrigatiemanagement hardware kit te installeren?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de hardware uit het Irrigatie Management pakket installeert. In dit artikel:

Inhoud van het Irrigatie Management-pakket
Installeer de 30MHz Gateway
Installeer de montagebeugel op de 30MHz Connect
Installeer de 30MHz Repeater
Installeer de sensor in de bodem
Installeer de sensor in plaat of substraat
Start je Irrigatie Management App

Inhoud van het Irrigatie Management-pakket

1x 30MHz Gateway: om sensordata te verzamelen en naar de cloud te sturen.

1x Repeater met stekker: om je sensorbereik uit te breiden en je netwerk te versterken.

4x Vochtsensoren en 30MHz Connect: voor het meten van bodem- en substraatmetingen.

1x Voeding: om sensoren op te laden via de 30MHz Connect.

Waarschuwing: maak de sensorkabel niet los van de 30MHz Connect

Installeer de 30MHz Gateway

Als u al een 30MHz-klant bent kunt u dit punt overslaan en naar de ‘Installeer de montagebeugel op de 30MHz Connect’ gaan.

1. Plaats de 30MHz Gateway (zoals u in de afbeelding hierboven ziet) in een kantooromgeving waar internet en stroom beschikbaar zijn.
  2. Steek de ethernetkabel en de voeding in de bijpassende stopcontacten.

Installeer de montagebeugel op de 30MHz Connect

Inhoud van het montagebeugelpakket

1. Installeer de montagebeugel geeft u 3 montagemogelijkheden: (A) muur, (B) standaard, & (C) hangende montage.

- 1x: Voor de 30Mhz Repeater hebben optie A) en C) de voorkeur.

- 4x: Voor de 30Mhz Connect heeft optie B) de voorkeur.

- Belangrijk! Gebruik om waterschade te voorkomen altijd de officiële montagebeugel en plaats de 30MHz Connect met het logo bovenaan

Installeer de 30MHz Repeater

1. Plaats de 30MHz repeater in de kas of polytunnel, en steek de stekker in het stopcontact. Houd rekening met het volgende:
  2. Plaats de repeater zo hoog mogelijk
  3. Tussen de gateway en je verste sensor in
  4. Richt de doos met het logo naar boven

Zie onderstaande afbeelding voor een ideale netwerk- en sensor opstelling.

Als u meer informatie nodig heeft over het instellen van uw netwerk, lees dan het artikel "30MHz draadloze netwerk opstellingen".

Deze afstanden zijn sterk afhankelijk van omgevingsinvloeden, zoals positie van de muren, verschillende soorten bouwmaterialen, hoogteverschil tussen de draadloze apparaten en installatiehoogte ten opzichte van de grond.

Installeer de sensor in de bodem

De sensor moet in de effectieve wortelzone van uw gewas worden geïnstalleerd. Bekijk het artikel ‘Wat is de juiste sensordiepte voor mijn gewas?’ om specifieke informatie voor elk gewas te vinden.

1. Graaf een gat van de gewenste diepte naast de plant die je wilt bewaken. Graaf voor tomaten bijvoorbeeld een gat van ongeveer 22 cm diep.
  2. Installeer de sensor voorzichtig met de hand in de ongestoorde grond van de zijwand van het gat met de naalden horizontaal gericht. De sensor kan in elke richting worden geplaatst. Met het lichaam in een verticale positie (zoals hieronder weergegeven), is er echter minder beperking voor de waterstroom.
  3. Plaats de 30MHz Connect waar hij kan blijven gedurende de hele teeltcyclus, met het logo op de behuizing naar boven gericht.
  4. Houd de losse kabel uit het gat.

1. Vul het gat weer op. Breng de grond terug naar het gat en pak de grond terug naar zijn oorspronkelijke bulkdichtheid om luchtgaten in de buurt van de sensor te voorkomen. Zorg ervoor dat u niet aan de 30MHz Connect trekt terwijl u het gat vult en raak de ferrietkern niet, omdat dit de sensor mogelijk uit de grond zou kunnen trekken.

Installeer de sensor in plaat of substraat

Voor Coco/Coir hebben we vooraf een kalibratie geselecteerd volgens een zijde van 6 cm vanaf de onderste installatie.

Er zijn verschillende wisselplaatposities beschikbaar voor het substraat en u kunt degene kiezen die u de beste meting geeft. Als u meer informatie nodig heeft, lees dan ‘Welke kalibratieprofielen zijn beschikbaar voor substraatvochtsensoren?’

Steek de sensornaalden volledig in de substraatzijde op 6 cm van de onderkant. Vermijd bij het installeren van de sensoren in een ongestoord deel van de ondergrond luchtspleten rond de sensornaalden.

Start je Irrigatie Management App

1. Log in op het 30MHz platform en ga via het Hoofdmenu naar Sensoren. Zijn de sensoren online? Ga dan naar de volgende stap. Sensoren offline? Voer de volgende stappen uit in dit artikel om de problemen op te lossen.
  2. Ga naar de applicatie Irrigatie Management. We hebben je de link in de "Uitnodigingsmail" gestuurd. De Applicatie Irrigatie Management bereikt u via het hoofdmenu onder Apps.
  3. Nu bent u klaar om uw irrigatiestrategie naar een hoger niveau te tillen. Lees "Hoe de Irrigatiemanagement-toepassing te gebruiken" om uw meldingen in te stellen en gebruik het registratieblad om uw waterverbruik in te vullen.

Optioneel voor ondergrond. Op basis van de informatie op het bestelformulier hebben we de juiste kalibratie voor u geselecteerd. Als u de sensor op een andere positie wilt installeren of een andere kalibratie wilt gebruiken:

• Installeer de sensor op een andere plaats dan is voorgeschreven. Zorg er echter voor dat de bijbehorende kalibratie beschikbaar is in de lijst en wijzig uw kalibratieprofiel (Hoe stelt u een kalibratie in op het platform voor uw substraatvochtsensor?)
  • We kunnen de sensor voor uw substraat kalibreren als de kalibratie niet beschikbaar is. Neem contact met ons op voor informatie over de kalibratiemogelijkheden en prijzen.

Als je hulp nodig hebt, klik dan op de Support-knop en neem contact met ons op!