Januari-updates: Weerdata en weeknummers

We verbeteren het platform continu. Bestaande features worden verbeterd, maar we voegen natuurlijk ook nieuwe features toe! Welke verbeteringen hebben wij in januari doorgevoerd?

Platform updates:
Let op: radar@30mhz.com is non-actief
Weeknummers zichtbaar in grafieken
Weeknummers bij datumselectie in Explore
Meer data bekijken in jouw grafiek
Nieuwe weerdata-provider: Meteomatics!

Let op: radar@30mhz.com is non-actief

We beginnen met een belangrijk bericht voor gebruikers die eigen systemen hebben ingesteld voor de 30MHz sensor-notificaties met het e-mailadres radar@30mhz.com. Dit e-mailadres is op non-actief gezet. Het nieuwe e-mailadres is no-reply@30mhz.com. Notificaties worden voortaan verzonden met de afzender no-reply@30mhz.com.

Weeknummers zichtbaar in grafieken

Veel van jullie maken gebruik van weeknummers, dus met deze update hopen we jullie erg blij te maken! Het is nu mogelijk om de weeknummers in een lijngrafiek of staafdiagram toe te voegen. Hierdoor heb je snel overzicht over welke periode de data wordt weergegeven. Wil je de weeknummers toevoegen aan jouw grafieken? Volg dan de volgende stappen:

Bij het aanmaken van een nieuwe widget:

1. Ga via het hoofdmenu naar Dashboard
  2. Ga naar de gewenste dashboard
  3. Klik op + voeg een widget toe
  4. Maak een lijngrafiek of staafdiagram naar wens aan
  5. Stel de lijngrafiek of staafdiagram in naar wens
  6. Scroll naar beneden tot Overig
  7. Activeer Laat weeknummers zien door op de schuifknop te klikken
  8. Klik op Opslaan om de widget toe te voegen!

Bij het aanpassen van een bestaande widget:

1. Ga via het hoofdmenu naar Dashboard
  2. Ga naar het beoogde dashboard
  3. Beweeg met de muis over een lijngrafiek of staafdiagram en klik op het potloodje dat tevoorschijn komt
  4. Scroll naar beneden tot Overig
  5. Activeer Laat weeknummers zien door op de schuifknop te klikken
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan

Voor Groepen: weeknummers kunnen alleen toegepast worden bij Explore middels de Chart options knop. Weeknummers kunnen niet worden toegevoegd bij widgets in het dashboard.

Weeknummers bij datumselectie in Explore

De weeknummers zijn ook toegevoegd bij het selecteren van een datum in Explore. Zo wordt het nog eenvoudiger om de juiste datum te selecteren!

Meer data bekijken in jouw grafiek

Heb je vrachtladingen aan data? Mooi! Het is nu mogelijk om meer data zichtbaar te maken in jouw grafiek. Zo is het nu mogelijk om bij een interval van 1 minuut voor een periode van 45 dagen data weer te geven. Voor 5 minuten is de periode nu verlengd naar 227 dagen! Dit is voornamelijk goed in te zetten bij het analyseren van je data in Explore.

Nieuwe weerdata-provider: Meteomatics!

We hebben een nieuwe weerdata-provider, genaamd Meteomatics. Met Meteomatics kun je niet alleen de weersverwachting tot in detail inzien, maar kun je ook 10 dagen vooruitkijken. De voorspellingen zijn dus verlengd van 5 naar 10 dagen. We hopen dat je dit helpt met het maken van beslissingen.

Maak je al gebruik van weerdata in je widgets? Geen zorgen! De nieuwe weerdata wordt automatisch verwerkt in bestaande widgets. Je hoeft dus niks te doen, behalve profiteren van uitgebreide weerdata!

Leer meer over hoe de weerdata in het platform werkt en hoe je jouw weerdata kunt visualiseren.