Hoe kan ik mijn y-assen aanpassen?

Het is mogelijk om de y-assen per grafiek aan te passen. Dit kun je doen door de meeteenheid per y-as te benoemen en het y-as bereik aan te passen.

Dit artikel bevat het volgende:
Meeteenheden en Y-assen
Y-assen bereik
Y-assen per grafiek aanpassen
Hoe kan ik de y-assen instellen voor een nieuwe grafiek
Y-assen van een bestaande grafiek aanpassen
Y-assen aanpassen in Explore

Meeteenheden en Y-assen

De grafieken worden gevisualiseerd met twee y-assen (links en rechts). De meeteenheden voor deze twee y-assen zijn voorgedefineerd, maar kunnen naar wens aangepast worden. Wanneer er meer dan twee meeteenheden toegevoegd zijn aan een grafiek, worden er "onzichtbare" y-assen aangemaakt. Dit betekent dat grafieken over meer dan twee y-assen kunnen beschikken.

Y-assen bereik

Het platform bepaalt het bereik van de y-assen gebaseerd op gemeten data. Het is mogelijk om dit aan te passen, door de Min en Max in te vullen wanneer je een grafiek aanmaakt of aanpast.

Y-assen per grafiek aanpassen

Hoe kan ik de y-assen instellen voor een nieuwe grafiek

Wanneer je een nieuwe grafiek aanmaakt, kun je de y-assen hiervoor instellen. Dat kun je als volgt doen:

1. Ga naar het betreffende dashboard
  2. Klik op + Voeg een widget toe
  3. Kies de gewenste grafiek
  4. Kies de gewenste aggregatie
  5. Vul de widget titel in, selecteer de gewenste databronnen, interval en periode en meeteenheden.
  6. Na het instellen van de meeteenheid, kun je de grafiek opties instellen.
  7. Benoem de linker Y-as en de rechter Y-as door op de voordefinieerde meeteenheid te klikken
  8. Indien nodig, vul de Min en Max in per meeteenheid om de y-assen bereik aan te passen
  9. Klik op Opslaan om de instellingen definitief te maken
  10. Je grafiek is nu toegevoegd aan het dashboard!

Y-assen van een bestaande grafiek aanpassen

Widgets kunnen op elk moment naar wens aangepast worden. Neem de volgende stappen om de y-assen van een bestaande grafiek aan te passen:

1. Beweeg over je grafiek, zodat de edit knop zichtbaar wordt
  2. Klik op de edit knop
  3. Scroll naar beneden tot Grafiek opties
  4. Benoem de linker Y-as en de rechter Y-as door op de voordefinieerde meeteenheid te klikken
  5. Indien nodig, vul de Min en Max in per meeteenheid om de y-assen bereik aan te passen
  6. Klik op Opslaan om de instellingen definitief te maken
  7. Je grafiek is nu aangepast!

Y-assen aanpassen in Explore

Wanneer je data bekijkt van meer dan drie meeteenheid, kan het zo zijn dat je de linker y-as graag wilt aanpassen. Dit kun je doen door in de legend op de gewenste meeteenheid te klikken. Het platform past automatisch de y-as en de weergave van de data aan.