Hoe kan ik de kalibratie aanpassen voor mijn bodemvochtsensor?

Voor de bodemvochtsensor van Metergroup hebben wij in het platform verschillende kalibratie-profielen beschikbaar. Elke kalibratie heeft zijn eigen profiel, specifiek voor een bepaalde substraat. Wanneer er geen kalibratie is gekozen, staan de instellingen standaard op mineral. Mineral is een kalibratie met een generiek profiel voor minerale grond.

Neem de volgende stappen wanneer je de kalibratie wilt aanpassen voor jouw bodemvochtsensor:

1. Ga naar Sensoren via het menu.pnghoofdmenu
  2. Zoek de betreffende bodemvochtsensor en klik op de naam van de sensor
  3. Een popup verschijnt aan de rechterzijde van het platform, ga hier naar de tab Instellingen
  4. Scroll naar beneden tot Soil type en klik op het veld
  5. Klik op de gewenste kalibratie
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen te bewaren

Let op: het wijzigen van de kalibratie heeft geen invloed op de historische data. Alleen op de data die wordt gemeten vanaf het moment dat je de instellingen wijzigt.

Vragen over welke kalibratie je het beste zou kunnen gebruiken? Neem contact op met ons Support team om je verder te helpen.