Batterij voltages in je dashboard weergeven

Het is mogelijk om de voltages van je sensoren realtime weer te geven in je dashboard. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het produceren van jouw gewas of tijdens het uitvoeren van een experiment. Daarnaast kun je ook, tijdens het opladen van de sensor, de voltages omhoog zien gaan. Wanneer de voltage niet meer omhoog gaat (normaal rond de 4.2V), weet je dat de batterij vol is en je de sensor weer een jaar kunt gebruiken.

Doorloop de volgende stappen om de batterij voltages weer te geven:

1. Ga naar Dashboard in het 30MHz menu
  2. Klik op het dashboard waarbij jij de batterij voltages wilt zien.
  3. Klik op de +Add widget knop
  4. Kies de gewenste visualisatie (grafiek of widget). Het is ook mogelijk om meerdere sensoren in één grafiek weer te geven. Kies in dit geval voor Combine sensors and show one value na het kiezen van de gewenste weergave.
  5. Selecteer de gewenste sensor en deselecteer alle velden.
  6. Klik op Show advanced fields en selecteer Voltage en klik op Next
  7. Verander de instellingen naar wens en controleer de gemaakte widget aan de hand van het voorbeeld aan de rechter kant. Klik op ‘+ Create wanneer de widget naar wens is.

In het algemeen is de batterij leeg bij een voltage van 3.2V en is de batterij opgeladen bij 4.2V. Wanneer er geen data zichtbaar is in het dashboard van de sensor, kan het zijn dat de batterij leeg is. Wanneer de batterij leeg is, stuurt de sensor geen data meer door.