Hoe kan ik een sensor notificaties instellen en weergeven?

In het platform is het mogelijk om een notificatie in te stellen voor jouw sensor(en). Zo kun je er zeker van zijn dat jouw gewassen in de perfecte condities groeien. Je kunt een notificatie ontvangen per email of SMS. Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

Hoe kan ik een notificatie instellen?
Stel je batterij waarschuwing in
Stel je up/down waarschuwing in
Gateway offline waarschuwing
Sensor offline waarschuwing
Hoe kan ik sensor notificaties weergeven in mijn grafieken?

Hoe kan ik een notificatie instellen?

Doorloop de volgende stappen om een notificatie in te stellen:

1. Ga naar het hoofdmenu en klik op Sensor meldingen
  2. Klik op + Nieuwe melding
  3. Selecteer de sensor (scroll of zoek naar een sensornaam/tag)
  4. Stel je notificatie in:
    1. Vul een naam voor de notificatie in bij Description
    2. Selecteer de meeteenheid en vul de gewenste condities in
    3. Klik op + Add condition om extra regels aan de notificatie toe te voegen
  5. Klik op Meer instellingen wanneer de notificatie verstuurd moet worden na een x aantal minuten. Let op: vul het aantal seconden in om het juiste resultaat te krijgen. Bijvoorbeeld: voor 5 minuten vul je 300 seconden in.
  6. Klik op Aanmaken en ga vervolgens naar Volgers (volgende tab aan de bovenzijde)
  7. Stel in wie de notificatie moet ontvangen en hoe.
  8. Klaar!

Ontvang je te veel notificaties? Je kunt een maximaal aantal notificaties per sensor instellen: ga naar de Sensoren pagina via het hoofdmenu > klik op de sensor > ga naar Instellingen > scroll naar beneden tot Geavanceerde instellingen > scroll naar beneden en pas ‘Herinner elke’ en ‘Max herinneringen’ naar wens aan. Let op: dit heeft van toepassing op alle notificaties van deze sensor.

Stel je batterij waarschuwing in

Naast de batterijstatus in de Sensoren lijst kun je ook een notificatie instellen wanneer je Connect(s) binnenkort opgeladen moet worden.

Klik op Sensor meldingen via het hoofdmenu. De eerste notificatie is een voorgedefinieerde batterij waarschuwing. Je hoeft alleen in te stellen hoe en wie de notificatie zou moeten ontvangen via Volgers.

Stel je up/down waarschuwing in

Je wilt natuurlijk altijd dat je sensoren online zijn, stel daarom een waarschuwing in wanneer de sensor offline is. Dit is ook mogelijk voor je Gateway.

Gateway offline waarschuwing

Ga naar Sensoren via het hoofdmenu en klik op Gateway info in de linker kolom onder type. Klik op de Gateway zie zichtbaar is en ga naar de tab Notificaties in de popup. De eerste notificatie is een voorgedefinieerde up/down notificatie. Je hoeft alleen in te stellen hoe en wie de notificatie zou moeten ontvangen via Volgers.

Sensor offline waarschuwing

Ga naar Sensoren via het hoofdmenu en klik op een sensor. Ga naar de tab Notificaties in de popup. De eerste notificatie is een voorgedefinieerde up/down notificatie. Je hoeft alleen in te stellen hoe en wie de notificatie zou moeten ontvangen via Volgers.

Hoe kan ik sensor notificaties weergeven in mijn grafieken?

Je kunt de sensor notificaties weergeven in je grafieken als een stippellijn. Dit is alleen beschikbaar voor de lijngrafiek en de staafdiagram.

Maak een nieuwe widget aan of wijzig een bestaande om jouw notificatie te visualiseren. Klik op + Selecteer Data bronnen om de sensor te zoeken. De notificatie staat als een van de meeteenheden bij de sensor. Je kunt de notificatie herkennen door het alarm icoontje (zie onderstaand). (De)Selecteer de gewenste meeteenheden incl. notificatie en klik op + Selecteer. Stel jouw grafiek verder in gnaar wens en klik op Aanmaken of Opslaan. Nu zijn jouw notificaties zichtbaar in de grafiek als een stippellijn.