Installatie van de 30MHz hardware

Met dit stappenplan krijg je jouw nieuwe hardware eenvoudig online. Breng de sensoren online met de volgende stappen:
Installeer de 30MHz Gateway
Installeer de montagebeugel op de 30MHz Connect
Plaats de 30MHz Connect & sensor combinatie bij het gewas

Installeer de 30MHz Gateway

1. Plaats de 30MHz Gateway zoals in de afbeelding aangegeven. Steek de stekkers van de ethernet- en stroomkabel in de bijbehorende poorten.

2. Log in op het 30MHz platform en ga naar de pagina sensoren via het hoofdmenu. De status van de 30MHz Gateway zou online moeten zijn binnen een paar minuten.

Komt de 30MHz Gateway niet online?

Het kan zijn dat bepaalde firewall instellingen de data tegenhoudt. Lees hier hoe je dit kunt oplossen voor de 30MHz Gateway.

Let op: voorgaande versies van de 30MHz Gateway kunnen geleverd zijn zonder beugel, of hebben een extrene Laird antenna.

• Wanneer je geen bracket of Laird antenne hebt gehad, adviseren wij om de setup in de afbeelding zo goed mogelijk te repliceren.
  • Wanneer de gateway met een externe Laird antenna is geleverd, plaats deze dan verticaal, zo hoog mogelijk. De plaatsing van de 30MHz Gateway maakt in het laatste geval niet uit.

Installeer de montagebeugel op de 30MHz Connect

3. Je kunt de montagebeugel op 3 verschillende manieren monteren: A) muur-, B) staande en C) hangende beugel. Kies de gewenste optie afhankelijk van wat je wilt meten en monteer de beugel zoals hieronder weergegeven. Belangrijk! Voorkom waterschade door de officiële montagebeugel te gebruiken en de 30MHz Connect met het logo naar boven te plaatsen.

Plaats de 30MHz Connect & sensor combinatie bij het gewas

4. De 30MHz Connect is volledig opgeladen en de snsor zit in de juiste poort. Ga direct aan de slag! De sensor zou online moeten zijn binnen een paar minuten. Let op! Sommige sensoren hebben altijd een stroomaansluiting nodig (CO2,- regen-, luchtstroom- en telsensor).

Tip: bij de Sensoren pagina, kun je het online percentage zien bij Online % (van het afgelopen uur). Wanneer het Online % onder 98% is, zou je het netwerk bereik moeten verbeteren. Is jouw online % boven de 98%? Geweldig, je bent klaar om te meten!

Is jouw sensor niet online?

• Probeer de 30MHz Connect & sensor combinatie dichter bij de 30MHz Gateway te plaatsen.
  • Of gebruik onze 30MHz Repeaters om je bereik te vergroten. Steek de stekker van de 30MHz Repeater in het stopcontact. Na enkele minuten zou de status van de 30MHz Repeater op ok moeten staan in de sensoren pagina van het hoofdmenu.

Let op: voorgaande versies van de 30MHz Repeater kwamen zonder montagebeugel en met een externe Laird antenne. Plaats in dit geval de antenne verticaal zo hoog mogelijk.

Alles online? Yes, je kunt aan de slag! Het is tijd om jouw data te visualiseren in het platform.